Så botar du baksmällan! Ha en bra helg <3En öl blir till tio och ett glas vin efter jobbet slutar med shotrace sent in på småtimmarna. Känner du igen dig? Då vet du förmodligen också vad som väntar dagen efter.

Att det ibland blir lite för mycket av det goda är nog en situation vi alla kan känna igenom oss i. Men vad kan man egentligen göra åt saken när man väl sitter där morgonen efter med en dundrande huvudvärk och torrare mun än Sahara-öknen?

Whisky, vodka och gin är exempel på några av de alkholhaltiga drycker som innehåller mer biprodukter än andra. Men det är inte bara biprodukterna som påverkar hur vi mår dagen efter, så kallade nervchocker kan också orsakas av alkoholen. När nervchockerna släpper då alkoholen sakta men säkert försvinner ur kroppen, kan ömhet och känslighet för ljud och ljus upplevas.

Den effektivaste metoden för att undvika baksmälla är utan tvekan att inte dricka från första början. Men vad gör man då när man väl sitter där en öl, två glas vin och tre shots senare? Här är några saker du kan testa.

Skippa den feta maten
Att skippa den feta maten dagen efter är ett hett tips, eftersom kroppen har nog med att försöka förbränna alkoholen sedan gårdagen.

Satsa på frukt och grönt
Försök få i dig nyttigheter istället, som till exempel banan och tomat, som innehåller mycket av de ämnen kroppen har brist på dagen efter.

Vatten i mängder
Drick rikligt, rikligt med vatten! Kroppen är uttorkad och behöver all hjälp den kan få med att återställa vätskebalansen.

Kommentarer
Postat av: ♥ L A I L A ♥

Nawh =)

2010-02-13 @ 01:02:01
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Nikolina

tack desamma! :D allt bra med dig ?:)

2010-02-13 @ 13:58:17
URL: http://mjaubaby.blogg.se/
Postat av: ♥ L A I L A ♥

Nawh tack du är för söt!! :)

2010-02-14 @ 02:30:41
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Nikolina

samma här! :D va ska du göra för mys idag da? :) ♥

2010-02-14 @ 15:01:38
URL: http://mjaubaby.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0