Så håller du mag - och höftfettet borta ! till killarna ;)

Viktor bad mig att slänga in ett inlägg till killarna, så här kommer det =)Har du jobbat stenhårt på gymmet men tycker fortfarande att det hänger lite väl mycket kring magen? Då kanske det är dags att du ser över din kost.


Skippa de snabba kolhydratern
Pasta, vitt ris, ljust bröd och andra snabba kolhydrater har en tendens att sätta sig på magen. Vissa forskare tror till och med att de stimulerar fettcellerna till att hålla kvar fettet.

Du behöver inte gå på någon GI-diet men försök att undvika just ljusa produkter och ersätt dem istället med grövre varianter, typ fullkornspasta, råris och fullkornsbröd.

Undvik varm potatis
Det har länge pågått en potatis-debatt. Är det onyttigt med potatis? Är det cancerframkallande? Är det överhuvudtaget bra att äta?

Det man kommit fram till hittils är att just vad gäller fettet på magen så, precis som med de övriga snabba kolhydraterna, verkar kroppen när man äter varm potatis vilja hålla kvar fettet kring magpartierna. Medan om man äter kall potatis kan det tvärtom hjälpa en att bli av med överflödigt magfett. Detta skriver Expressen.

Säg nej till godis
Att inleda ett godisförbud, precis som när man var liten, är ingen dum idé. Iallafall inte om man vill få fram de där två sista rutorna på magen.

Socker, och detta gäller inte bara det uppenbara sockret som finns i godis utan även det som finns i halvfabrikat och liknande, ökar blodtrycket. Detta gör i sin tur att kroppens fettceller har svårare att bli av med fettet.

Ta en vit månad

Det ligger inget fel i att ta en öl med polarna någon gång då och då men när den ölen istället blir till tio, då är det dags att tänka till en gång för alla.

Tänk på att även det du dricker är kalorier och en öl innehåller i genomsnitt 120 kalorier. Ja, du kan ju själv räkna ut vad en runda på stan med ett tiotal öl då gör för ditt kaloriintag. Med andra ord se upp med att dricka för mycket om du vill åt den där platta magen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0