Smarta hudvårdstips som experterna använder

Vill du få vacker hy gäller det att veta hur du ska ta hand om den på bästa sätt. Här kommer knepen som hudexperterna själva följer.


Välj rätt ansiktskräm
Många av de vanligaste hudproblemen, som irritation och akneutbrott, kan bero på att du använder fel typ av ansiktskräm. Det är oerhört viktigt att använda en fuktkräm som är anpassad för just din hudtyp, vare sig du har torr, fet, normal eller blandhy. Vet du inte vilken hudtyp du har? Fråga en hudterapeut och be om rekommendationer.

Applicera spf på rätt sätt
Att alltid smörja in sig med solskyddskräm, speciellt när man vistas i solen, är superviktigt. Men det gäller att göra rätt. Välj en solskyddskräm som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar och se till att smörja in dig ordentligt. Applicerar du ett alltför tunt lager får du inte det skydd som står på flaskan.

Var försiktig med nya produkter
Många lockas av nyheter på skönhetsmarknaden för att de hoppas att det ska vara bättre än den kräm de redan använder. Detta är dock inte nödvändigtvis sant. Vill du testa en ny hudprodukt är det bäst om du gör det på ett begränsat område i ansiktet, för att se hur din hud reagerar. Detta är speciellt viktigt om du har känslig hud eller är allergisk mot vissa ämnen. Ett tips är att testa en ny kräm på sidan av halsen, så att du kan dölja partiet under håret om du skulle få utslag, skriver Allure.

Vårda läpparna
Dina läppar är en del av huden i ditt ansikte, men är till och med ännu känsligare. Att få torra, spruckna läppar att läka kan ta tid, så försök att motverka att de blir fnasiga till att börja med. Smörj in dem med ett läppcerat med solskyddsfaktor när du vet att du kommer att vistas i kalla, torra, soliga eller blåsiga miljöer.

Välj snälla ingredienser
Har du känslig hud så är det viktigt att inte använda produkter som irriterar huden. Välj till exempel bort produkter med alkohol och parfym. Undvik också grovkorniga eller kemiska peelingprodukter, som kan göra ditt ansikte mer irriterat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0